Babyshower kake

Å holde en babyshower for sine venninner som venter små er kanskje ikke så vanlig i Norge enda, men denne amerikanske tradisjonen  er på god tur framover også her. Denne babyshowerkaken lagde jeg for ei skolevenninne som arrangerte nettopp en slik fest for å feire den blivende mor og den lille poden i magen.
Les videre om du ønsker å se hvilket utstyr jeg brukte for å lage denne flotte kaken.

Denne gangen hadde jeg lyst til å prøve noe nytt og brukte derfor en stor Kake Drum til å plassere kaken på.

 

Så trakk jeg like gjerne kaken og hele fatet med fondant. Det går selvsagt med en god del ekstra fondant når det gjøres slik, men du får også mye plass til all den fine pynten som skal på. Pynten ble laget noen dager i forveien slik at det lå klart da kaken var stekt, fylt og trekt.

 

Kala-liljer er utrolig flotte blomster og de er heller ikke særlig vanskelige å lage. Jeg har brukt et Utstikker sett som nærmest gjør hele jobben, men alt du egentlig trenger er en hjerteutstikker og litt papir til å forme som en kjegle. Husk å tilsette CMC / Tylose i fondanten slik at den vil stivne og holde formen.

 

Bruk Spiselig Lim til å feste endene sammen.

 

Brett ut kantene og sett blomstene til å stivne i minst et døgn.

 

Her er støvbærerne også festet med spiselig lim og Kala-liljene er klare på kaken. Absolutt en av mine favoritt blomster.
Til de små rosene har jeg brukt en silikonform 🙂 Fondanten presses ned i formen og settes i fryseren i noen minutter før de lett kommer ut av formen. Enkle, men ikke unike så håndlagde er absolutt de beste.

 

Så derfor lagde jeg selvsagt noen av disse også. Hvordan de lages finner du i innlegget Håndlagde roser trinn-for-trinn.

 

Små silikonformer med utstikkere er ganske nye på markedet og gjør det absolutt mye lettere å lage mange fine blomster på kort tid. Veldig greit når kaken skal dekkes av blomster og i tillegg til formen de får av å bli presset bruker jeg å legge de i forskjellige posisjoner mens de stivner slik at hver og en blir unik. Her har jeg brukt Blossom Cutter and mold.
 Utrolig fint når de foskjellige blomstene settes sammen på kaken.

 

Alfabet Klosser er svært populært på kaker og jeg får mange henvendelser der de ønsker at disse blir brukt. Etter et par minutter i fryseren presses de ut og kan plasseres rett på kaken.
LYKKE !
Dette var første gang jeg brukte den nye Silikonformen med Baby Letters og det var faktisk litt vanskelig, da formen ikke er særlig dyp. Trikset tror jeg er å la de stivne til i formen en liten stund før du skjærer forsiktig vekk fondanten som er overflødig. Og dette brettet har bokstaver for både gutt og jente.

 

Kjempe søtt når de kommer på kaken.
Mye bruk av silikonformer denne gangen og selv om de er enkle å bruke tar det faktisk litt tid likevel, disse spesielt. I denne Silikonform Baby Sett har jeg brukt fondant med 2 forskjellige blåfarger til å dekorere detaljene på figurene. Det ble litt pirkearbeid med å få det fint, men for meg er det viktig med detaljer på kakene slik at de blir ekstra fine.

 

Så utrolig stilige på kaken.
I tillegg til utstyret som er vist i innlegget har jeg også brukt Sommerfugl Utstikkere som er kjempe søte, Stjerne Utstikkere og Små Sukkerperler til å dekorere rundt om på kake og til slutt la jeg et blått silkebånd som jeg har kjøpt på Panduro rundt kanten av fatet. Taa daa, så er min aller første babyshower kake klar til å serveres.
Takk for at du tittet innom. Håper du også fikk lyst til å holde en babyshower for ei venninne en dag. en god unnskyldning for å spise litt kake.

 

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *