Biler kake

Da er det klart med trinn-for-trinn på enda en Lynet McQueen kake fra filmen Biler.  Denne gangen med Lynet, Finn McMissil og Hippi buss figurer av fondant, så det krevde en del timer med modellering i løpet av uken.
Instrukser angående designet fikk jeg av bursdagsbarnet og på toppen av det hele skulle det jammen meg være en regnebue som sto over kaken også. Herlig fantasi disse barna har og kaken ble ordentlig tøff.

Jeg startet med å farge fondant til regnbuen og litt ekstra til de fargene som jeg også skulle bruke til bilene. Så har jeg lagt klar CMC/Tylose som får fondanten til å stivne, min 23 cm Plast kjevle og Ribbon Cutter.

 

Med min Ribbon Cutter har jeg skjært til lange tynne strimer av alle fargene i regnbuen. For at de skulle sitte sammen plasserte jeg de i rett rekkefølge og kjevlet forsiktig over. Skal si jeg prøvde mange metoder for å få regnbuen bra, og dette var det eneste som til slutt fungerte.

 

Med CMC/Tylose i fondanten stivnet regnbuen i den fasongen jeg ønsket. Her trenger du nok minimum 2 dager for at den skal være klar til å settes på kaken.
Så var det over på modellering av Biler figurene. Jeg har ikke laget egne trinn-for-trinn på disse, da det ble litt mye arbeid, men start med å ta litt formfett på hendene mens du former til fasongen. Her har jeg også vært en tur i lekekassen til gutta for å finne modeller som jeg kan se etter, det er alltid lettere 😉
Finn McMissil. Barten og vinduene er tegnet på med Svart Spiselig Tusj.

 

Lynet McQueen. Ka-chow….

 

…og ikke minst, Hippi buss. Syntes han passet godt inn med regnbuetemaet.

 

Siden Filip også ønsket seg en bilbane på kaken, har jeg her igjen brukt Ribbon Cutteren til å skjære ut en passe brei remse til å legge rundt kaken.

 

Så var kaken trekt, bilbanen på plass og med navn og alder ved bruk av Clikstix Store Bokstaver og Tall er det klart for å plassere figurene på toppen og dra i 4 årsdag.
Takk for at du tittet innom. Husk, om du ikke ønsker å modellere så kan en like gjerne bruke de ekte lekene til å pynte på toppen med, det er lov. Håper at du likte innlegget og har du lyst til å se flere Biler kake varianter kan du ta en titt Her. God Helg!

 

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *