Enkel og flott dåpskake

Stor etterspørsel på dåpskaker om dagen og denne yndige kaken laget jeg til søte lille Martine. Synes ofte det enkle er det beste og dekorasjonen på kaken lages kun med hjelp fra silikonformer og utstikkere som gjør at det ikke er spesielt vanskelig.
Etter jul vil jeg starte  som konsulent for Kakeboksen.no og vil holde Homeparties her i Trondheim for de som er interessert i produktene og tips og råd innen bruksområder og teknikker. Mer informasjon kommer nærmere oppstart, men dette blir gøy.

Her har jeg laget lille sovende Martine med smokken og bamsen. Med en hjerteutstikker har jeg laget teppet og silikonform til babyen. Bamsen er også en silikonform og kommer med mange små søte babyfigurer. Liker å lage den med to farger for litt kontrast. For å se hvordan babyen lages og påkledning finner du dette samt flere inspirasjonsbilder Her.

 

Her er kakene mine klare til å trekkes med MMF. Dette er min absolutte favoritt, Red Velvet! Verdens beste kake.

 

Om du vil se hvordan jeg stabler kakene kan du ta en titt på innlegget Dåpskake med Conversesko. Fatet er trukket med MMF slik at det også kan pyntes og går i ett med kaken.

 

Elsker å bruke blomster på dåpskaker og her har jeg blandet ut 3 forskjellige farger i rosa i tillegg til noen hvite. Utstikkerne er Epleblomst og Margeritt begge kommer i sett med 4 størrelser. Mini sukkerperler i hvit og rosa er festet med litt spiselig lim i midten.
Til tall og bokstaver bruker jeg Clikstix Script utstikker. Dessverre kommer ikke disse med ejektor men der finnes andre alternativer i skrifttype som gjør det, de er noe letter å bruke.

 

Så er blomstene festet med spiselig lim og selv med ett enkelt utseende lager de liv i kaken.
Plasser den søteste babyen på toppen og kaken er klar. Med de rette redskapene kan alle lage de flotteste kaker. Håper du har noen spennende bakeprosjekter på gang og takk for at du tittet innom.
 Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram.

 

4 kommentarer til “Enkel og flott dåpskake

 1. Hei!
  Nydelig kake!! Prøvde meg på noe lignende, men oppdaget at det ikke var cacas sin purple du hadde brukt til å farge fondanten… Hva heter fargen du har brukt? Den var så nydelig!

  1. Hei Eirin!

   Tusen takk. Jeg bruker nesten kun merke Sugarflair til pastafarger. Dette er Dusky pink/wine, nydeligste rosafargen.

   Mvh Hege

 2. Hei, skal prøve med på dåpskake, vet du om et sted der man kan få kjøpt ferdig laget baby?
  Skal nok bare bake denne ene dåps kaken, så det blir dyrt å kjøpe silikon form foe engangs bruk.
  Har søkt på nett, men finner bare former. ?
  Mvh
  Mona

 3. Hei,

  Nydelig kake og farger. Ser at du nevner at du har brukt Sugarflair Dusky Pink/Wine, men lurer da på hva de andre fargene heter? Kunne tenkt meg å bruke disse fargene på en dåpskake selv. Lurer også på om du har laget smokken til babyen som ligger oppå kaken selv, eller er det smokk inni selve formen?

  Mvh,
  Rose

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *