Fantorangenkake

Forrige helg laget jeg igjen en artig Fantorangenkake! Veldig mange små elsker denne kule krabaten fra barne-tv og synes at det absolutt er på tide at jeg nå også får en trinn-for-trinn ut på bloggen.
Denne kaken lagde jeg til Sander sin 1 årsdag for en tid tilbake og med mye farge blir det absolutt en leken kake. Leser du videre får du beskrivelse på hvordan jeg har laget pynten og også et glimt av kaken jeg nå lagde for Helene.

 

Jeg starter alltid med å lage pynt som behøver å stivne før den settes på kaken. Slik som dette 1 tallet som jeg tilsetter CMC/Tylose pulver før jeg kjevler ut fondanten. Mengde er 1 ts per 250 g fondant eller annen masse, så her justerer du bare etter hvor mye du trenger. Lag gjerne slik pynt minimum 2 døgn før det skal brukes. 1 tallet vil så kunne stå oppreist på kaken. For å få litt tykkelse har jeg kun brukt utstikkeren til å markere omrisset for så å skjære det ut med kniv i etterkant.

 

Her er det plassert på kaken og for at det skal kunne stå støtt har jeg satt i en tannpirker under og ned i kaken. Bananene har jeg farget ut med Golden Yellow pastafarge og for det sorte rusket på endene har jeg brukt svart spiselig tusj.

 

 

Bokstavklosser er så fine å bruke til barnekaker og dåpskaker, utrolig dekorative. Her syntes jeg det passet fint å bruke mange farger da jeg ønsket en livlig kake. Klossene lages med en silikonform og er derfor også veldig enkle å lage.

 

 

Til selveste Fantoangen har jeg allerede laget et eget innlegg med fremgangsmåte. Ta en titt Her så kommer du direkte til innlegget.

 

 

Til slutt har jeg laget en perlerad med denne silikonformen for å pynte kanten av kaken. Veldig grei å bruke og skjuler eventuelle ujevnheter.
Nå er alle elementene ferdige til å settes på kaken og Fantorangen er klar for barnebursdag. Nedenunder ser du også en litt mer jentet versjon som jeg lagde til Helene. Ønsker deg lykke til med bakingen og skulle du ha noen spørmål er det bare å legge igjen en kommentar så hjelper jeg gjerne. Takk for at du tittet innom og håper du har hatt en fantastisk Søndag.
Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *