Nydelig dåpskake med baby og blomster

Den siste tiden har jeg laget mange kaker til dåp og navnefest. Det er utrolig hyggelig å få æren av slike oppdrag! Så i dag deler jeg framgangsmåten på disse 2 herlige kakene med dere. Flotte farger, blomster, søteste babyen og 2 etasjer ble absolutt en suksess!

Innlegget inneholder kommersielle eksterne lenker til kakeboksen.no.

 

Jeg elsker å stable kaker. Synes det blir så utrolig flott og ett blikkfang på kakebordet. Ikke vær redd for å prøve dette selv og det mer en øver det finere blir de. Har du lyst til å se hvordan jeg gjør det så har jeg laget egne trinn for trinn innlegg for både stabling og det nydelige diamantmønsteret som du ser jeg har brukt på denne kaken. Klikk på de hvite linkene for å få disse opp i eget vindu Hvordan stable en kake og Hvordan lage diamantmønster på kaken.

 

For å skjule ujevnheter mellom kakene dekker jeg alltid med en pen bord. Min favoritt er denne perleraden som lages ved hjelp av en silikonform og som derfor også er veldig enkel å bruke. Samme gjelder for de flotte bokstavklossene, kjempe lette å lage og utrolig flotte på kaken. Stor favoritt til alle typer barnekaker! Ett tips om du skal bruke denne silikonformen er å fylle den med fondant for så å legge den i fryseren i ca 10 min. Når du så tar den ut vil du lett få bokstavene ut uten å ødelegge fasongen.

 

 

Husk at all pynt som skal på kaken kan lages flere dager i forveien. Noen av elementene behøver også tid til å stivne for å holde den formen som er ønsket. Jeg liker å sitte på kveldene og kose meg med dekorasjonen og bruker ganske lang tid da jeg er ganske nøye også. Til disse kakene har jeg brukt den nest minste utstikkeren av epleblomst som du kan se nederst i høyre hjørne, en blossom silikonform med utstikker til blomstene nederst til venstre og roser lager jeg alltid for hånd og du kan finne egen trinn for trinn på disse Her. Sommerfugler var også en selvfølge på denne kaken og ser imponerende ut der de står med utstrakte vinger. Ser kanskje avanserte ut, men ta en titt innom Her så skal jeg dele min «hemmelighet» med deg.

 

Ble det ikke nydelig da alt kom sammen på kaken? Til å feste pynten har jeg denne gangen brukt royal icing, men det er også mulig å bruke spiselig lim. Til dere som liker fargenyansene så har jeg brukt Royal Blue pastafarge til Romeo og Dusky Pink til Sara. Start med å tilsette kun litt om gangen for det skal ikke mye til for å lage den lyseste av de to, tilsett så ytligere farge for en mørkere farge.

 

Så var det de søte små babyene på toppen. De ser jo bare så nydelige ut der de ligger på teppet og sover! For mer inspirasjon til å lage din helt unike baby og trinn-for-trinn på hvordan det gjøres kan du trykke Her  .
Da er alt på plass og kakene er klare for å feire det lille dåpsbarnet.
Tusen takk til DEG for at du titter innom min lille kakeblogg! Ikke visste jeg for 2 år siden at jeg noen gang skulle bake, designe, dekorere og blogge om kaker, så det er utrolig trivelig. Ønsker deg lykke til med bakingen og spør gjerne om du har spørsmål!

 

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram.

 

0 kommentarer til “Nydelig dåpskake med baby og blomster

 1. Hei. kjempeflotte kaker :-). Kan man fryse ned kaker med sukkerpasta/ mmf ? eller vil den smelte når den tiner opp?

 2. Hei og tusen takk 🙂 Jeg har ikke forsøkt selv, men har fått tilbakemelding om at det gikk veldig fint å fryse ned kake som ble tilovers. Om du prøver så hadde det vært kjempefint å høre hvordan det gikk 🙂 Lykke til med bakingen. Mvh Hege

 3. Da lager jeg en testkake som jeg fryser ned, men får passe på at jeg har god nok tid til å lage en ny 🙂 sånn hvis det skulle gå veldig ille 🙂

 4. Hei Tamara. Tusen takk!

  Pastafargen er kjøpt hos Kakeboksen. Jeg har nå oppdatert innlegget, med direktelink til hvor du kan finne den, i avsnittet der jeg skriver om fargene.

  Takk for at du titter innom bloggen.

  Mvh Hege

 5. Hei kan jeg fylle en fondantkake med feks smørkrem rundt kanten og bringebærmousse inni, vil det gå greit å gjøre dagen før, det står på pakken det vil komme litt væske fra den om den står over 8 timer? fylle den i morgen formiddag, til bruk på søndag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *