Bokstavklosser

I dag tenkte jeg å vise dere hvor enkelt det er å lage disse søte bokstavklossene. Ikke bare passer de perfekt til dåpskaken, men også veldig populære på bursdagskaker.

 

Innlegget inneholder kommersielle lenker til Kakeboksen.no.

 

Flere varianter med en artig vri finner du i slutten av innlegget.

 

 

 

Her er silikonformen som brukes, du kan kjøpe en tilsvarende hos Kakeboksen Her. Det eneste som er litt synd er at den ikke har de 3 ekstra bokstavene Æ Ø Å, men jeg har tidligere jukset om O til Ø og A til Å, så der finnes alltids en løsning. Start ved å trille en liten pølse av fondant eller annen masse. Press den så godt ned i formen på de bokstavene du behøver.
Til silikonformer bør du alltid bruke plast redskap, slik unngår du å skjære av biter av formen. Jeg har derfor funnet fram ett av mine modelleringsverktøy og skjærer av fondanten som stikker opp av formen.

 

Så var det bare å få ut bokstavklossene fra formen….. Og her er kommer ett viktig tips: Legg den i fryseren. Jeg gjør dette med alle silikonformene for ikke å skade formen på fondanten når jeg tar den ut.

 

 

Etter ca 10-15 minutter er fondanten frosset og klossene kan lett trykkes ut ved å bøye formen. Perfekt og veldig enkelt.

 

 

Har navnet samme bokstav flere ganger er det bare å repetere prosessen og husk at disse kan lages flere dager i forveien slik at de er klare til å plasseres på kaken når den er klar til pynting.

 

 

Da var min dåpskake klar og bokstavklossene plassert. Kjempe fint med 3D effekt på pynten enn om det kun ligger flatt og ønsker du å se hvordan jeg lager den søte lille babyen kan du ta en titt Her eller Her for håndlagde roser.

 

Takk for at du tittet innom, nedenunder kan du se flere fine alternativer for bruk av disse flotte klossene. Lykke til med ditt neste bakeprosjekt!

 
 
 
 

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram.

 

For kontrast kan en male på bokstavene med pastafarge.

Bruk fantasien! Mye moro en kan gjøre for å sette navnet i fokus med disse klossene.

2 kommentarer til “Bokstavklosser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *