Rice Krispies Treats -Oppskrift-

Rice Krispies Treats er en amerikansk snack, og som alt annet fra Amerika så er også disse nå ofte å se på kakebord i Norge. Rice Krispies Treats er Rice Krispies (Kellogg´s frokostblanding) blandet med smeltet marshmallows, en kombinasjon som gjør de myke, søte og knasende gode!

 

 

For oss fleste så serveres Rice Krispies Treats i små biter på kakebordet, men mange kakebakere bruker Rice Krispies også til å modellere større figurer på kaker. Massen er enkel å forme og veldig lett, dermed perfekt til detaljer av størrelse som blir vanskelig å lage med kake eller for tung med fondant. Etter massen er formet dekkes den med et lag av smørkrem eller ganache før den så trekkes med fondant.

 

Uansett hva du skal bruke det til så finner du oppskriften her.

 

Oppskrift:

 

3 ss smør

1 pose (250 g) store marshmallows

1,4 L Rice Crispies

 

Framgangsmåte:

 

Smelt smør på lav varme i en stor kasserolle. Tilsett marshmallows og rør til alt er smeltet.

 

 

Ha så i Rice Krispies og bland godt slik at alt er dekket av marshmallows.

 

 

Jeg har funnet fram en 25×25 cm firkantet form, bruk noe i ca samme størrelse eller litt mindre om du vil ha tykkere stykker. Spray formen med matfett slik at det blir lett å få ut bitene etterpå. Hell så blandingen over i formen.

 

 

 

Legg bakepapir på toppen og press blandingen ut i kantene slik at du får en jevn tykkelse hele veien.

 

 

Sett så til kjøling i ca 30 minutter.

 

 

Skjær så til bitene i formen i den størrelsen du ønsker. Jeg kuttet vekk ytterkantene først slik at alle bitene fikk helt rette fine kanter, og så ble det smaksprøver til meg og barna også. Stykkene vipper du enkelt opp med kniven etterpå.

 

Så luftige og søte! Perfekte å ta med som en liten søt snack på tur eller lørdagskos. Og best av alt så tok det hele kun 10 minutter om en ser bort fra halvtimen i kjøleskapet.

 

 

Nå blir det opp til deg hva du ønsker å gjøre videre. Server slik de er eller sett de for eksempel på pinne/sugerør. hva med å dyppe i sjokolade og ha på strøssel? Rice Krispies Treats er et artig tilskudd til kakebordet og i tillegg til å være svært gode så kan de også være veldig dekorativ.

 

Hva med å tilsette rosiner, tørket frukt eller små sjokoladebiter også…? Det finnes utallige varianter og med denne grunnoppskriften kan du prøve deg fram til din helt egen favoritt.

 

Rice Krispies Treats er best servert samme dag, men de er også perfekte å ha i en boks i fryseren til en dag du plutselig får lyst på noe godt.

 

Velbekomme!

 

-Hege-

 

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *