Bringebær Éclairs

Med morsdag, fastelavn OG Valentines Day like om hjørnet ble jeg inspirert til å prøve noe nytt denne uken. Uansett om du skal feire en eller flere av de nevnte begivenhetene så vil ikke disse herlige vannbakkelsene slå feil. Hvem kan vel motstå krem, bringebær og sjokolade liksom!?! I hvert fall ikke jeg…

 

Jeg har alltid trodd at vannbakkels var skikkelig vanskelig å få til. Mulig det bare er et ufortjent rykte denne desserten har fått og som har blitt sittende fast ved den opp gjennom tiden eller kanskje jeg bare var heldig første gang jeg forsøkte? Jeg velger å tro på det første, for mange desserter får fort beskrivelsen om å være vanskelig når det er viktig å følge framgangsmåten. Litt som makroner egentlig… Uansett så ble jeg overrasket over hvor lettvinte og raske de var å lage. Fra jeg startet å finne fram ingrediensene til de sto i ovnen tok det kun 15 min. Ja, det er absolutt ikke lange tiden om du spør meg.

 

 

Har du ikke forsøkt å lage Éclairs før så synes jeg du skal prøve. Kanskje blir du like overrasket som meg….

 

Les gjennom hele innlegget før du setter i gang så har du i alle fall ett godt utgangspunkt til å lykkes!

 

Oppskrift Éclairs: (gir 8 kaker)

 

1,5 dl vann

55 g smør

70 g siktet hvetemel

2 egg (sammenvispet)

 

Framgangsmåte: 

 

1 Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader.

2. Ha vann og smør i en kasserolle og kok opp.

3. Trekk så kjelen av platen og tilsett siktet mel. Rør godt med en visp helt til blandingen trekker seg fra sidene.

4. Sett kjelen over i et kaldt vannbad i ett par minutter slik at blandingen kjøles ned kjapt.

5. Tilsett halvparten av de sammenvispede eggene og visp kraftig. Tilsett så resten av eggene og fortsett å vispe kraftig til du har en silkemyk røre.

 

Røren din skal nå se ut som bildet nedenunder. Ha også klar en sprøytepose med en stor rund sprøytetipp.

 

For å få mine Èclairs til å bli sirka like store målte jeg opp 8 x 8cm og markerte med en tusj. Jeg er helt elendig på mål og avstand så for meg er dette helt nødvendig om jeg ikke ville at den første blir 4 cm og den neste 10 liksom. Så om du også er som meg så anbefaler jeg å merke opp. Men husk da og vend denne siden ned slik at merkene er på undersiden av bakepapiret.

 

 

Sprøyt så ut røren så jevnt som mulig. Skal ikke si at bildet nedenunder er en fasit, men det var nå slik mine ble og de ble jo ikke så aller verst.

 

 

Stek så i forvarmet ovn i 30 minutter. Ta ut kakene og stikk ett lite hull i toppen med en kniv på hver av de. Sett de så tilbake i ovnen i 5 minutter. Dette gjøres for å slippe ut dampen og tørke de på innsiden. Når kakene er ferdige avkjøles de helt på rist.

 

Når du er klar for å servere deler du de på langs. Èclairs skal være semi-hule på innsiden, det er det som gjør de til herlig luftig og lett vannbakels.

 

 

Om du velger å ha pynt på toppen blir helt opp til deg. Jeg valgte å smelte litt sjokolade, hva bedre passer til bringebær liksom !?!, men du kan også bruke melisglasur og eventuelt blande inn konditorfarge.

 

 

Så står kun igjen å fylle herlighetene med krem og friske bringebær. Nammmm!

 

 

Om du velger å servere til mor på søndag eller en hot date på torsdag så er jeg sikker på at dette vil falle i smak!

 

Vel bekomme!

 

-Hege-

 

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram!

2 kommentarer til “Bringebær Éclairs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *