Om Emma

Hei og velkommen til bloggen min.

Jeg heter Hege og elsker å bake.  Nå lurer du kanskje på hvorfor bloggen min heter Emmas KakeDesign, ikke sant? Da jeg flyttet fra Norge for en lang periode, byttet jeg (uoffisielt) navn til Emma. Du kan forsøke å si Hege på engelsk så forstår du hvorfor og etter 10 år i Australia lyder jeg nå navnet Emma likt som Hege. I 2012, ett år etter at jeg hadde flyttet hjem, startet jeg denne bloggen og det føltes derfor helt naturlig å kalle den «Emmas Kakedesign». 

Jeg bor i trivelige Trondheim med mine to flotte sønner, og jobber til daglig innen bank og finans.

 

 

Jeg har vokst opp med en mor som baker mye og som kan diske opp de deiligste kaker med det hun har for hånden der og da. Hun er en skikkelig freestyler når det kommer til baking og bruker sjeldent oppskrift.   Ganske irriterende at jeg ikke arvet dette bakegenet, men til gjengjeld fikk jeg med meg en stor porsjon av nøyaktighet, stahet og tålmodighet. Dette er gull når det kommer til baking, og ikke minst dekorering.

For skal du lage designkaker så ligger mye av jobben i å sitte timesvis ved kjøkkenbordet og lage små og store blomster, figurer, trekke og stable kaker. Det er mye pirkearbeid og for å få det beste resultatet betyr det å ta seg god tid.

 

Det var helt tilfeldig at jeg fant ut at jeg var god på kakedekorasjon. Ett bilde av en designkake på Facebook fikk meg til å handle inn utstyr for å prøve meg på egenhånd. Når dette var gjort lette jeg med en gang etter en ny anledning for å gjøre det på nytt. Det var ingen tvil om at dette var min greie. Tenk at det måtte gå 30 år før jeg fant ut at det var akkurat dette jeg var god på ?!? Fra det tidspunktet tok det ikke lang tid til bloggen så dagens lys slik at også jeg kunne inspirere andre til å prøve selv.

 

Oppskriftene jeg bruker kommer for det meste fra min mors hjemmelagede kokebok med utklipp fra ukeblader på 70- og 80 tallet. Jeg har fremdeles ikke smakt en eplekake bedre enn min mors, med epler fra treet utenfor stuevinduet. De kakene jeg vokste opp med til bursdager eller bare som kos på en søndag vil nok alltid være mine favoritter.

 

Hovedsakelig har jeg hatt fokus på dekorasjonen av kaker, men framover vil også oppskriftene få betydelig større plass her på bloggen. I tillegg til baking og dekorasjon har også nye interesser dukket opp underveis, som fotografi og kalligrafi. Kakeverden er uendelig stor og så mye mer enn kun kakebaking. Det er nye teknikker og trender hvert år. Det er kaker, sugar cookies, Cake Pops, cupcakes og mye mer.

 

Her på bloggen vil du finne fremgangsmåter og tips som jeg plukker opp på min reise.

 

Kjempekoselig om du vil være med!

 

Kontakt meg gjerne for spørsmål eller samarbeid via kontaktskjema her på bloggen eller send en mail til emmaskakedesign@hotmail.no. En stor takk rettes også til talentfulle Danieljj webutvikleren av bloggen og fantastiske fotograf Anette Arnesen for profilbilder!

 

 

-Hege-

 

 

 

 

Frøken Klüvers Kakeblogg

Org.nr: 917426864